Wie wij zijn

Wij zijn ForWork, een regionaal uitzendbureau opererend vanuit Eindhoven, Breda en Nijmegen. Zoek jij een baan binnen de zorg, logistiek, of office? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij gaan tot het uiterste om jou je droombaan te bezorgen.
Inloggen
Blogs

Meet Melle

Maak kennis met Melle! Deze jonge en enthousiaste intercedent is altijd vrolijk en hij doet alles voor een plaatsing. De woorden ‘Melle’ en ‘chagrijnig’ komen niet in dezelfde zin voor. Benieuwd naar hoe hij is op bedrijfsfeestjes? Keep on reading! 

Wat is jouw grootste recruitment blunder?
Melle: “Ik ben nog niet zo heel lang in dienst en heb daarom ook nog niet veel dingen gehad. Ik heb wel eens gehad dat er een functie openstond en ik die heel graag wilde vervullen. Heel haastig ben ik op zoek gegaan en heb toen half iemand gesproken en op gesprek uitgenodigd. Uiteindelijk bleek dat hij die uren helemaal niet wilde werken. Hij wilde ook meer salaris dan geboden werd en was eigenlijk ook niet geschikt voor de functie. In mijn enthousiasme heb ik in het eerste gesprek niet voldoende doorgevraagd.”

Hoe ben jij op bedrijfsfeestjes?
Melle: “Mijn eerste bedrijfsfeestje bij ForWork, ben ik er meteen achter gekomen hoever ik kan gaan. Ik kom graag met mensen in contact want daar krijg ik energie van. Door mijn ADHD ben ik van mezelf heel aanwezig. Alcohol vergroot mijn ADHD juist meer. Als er vervolgens veel gezelligheid is, dan doe ik lekker mee! Ik houd ook wel van een dansje! En als er een microfoon is en er komt een goed liedje op, kan de karaoke ook niet uitblijven!”

Wat is jouw guilty pleasure?
Melle: “Ik ben niet zo van de guilty pleasures. Ik vind dat je alles moet doen wat je leuk vindt en je daar niet voor hoeft te schamen. Maar als ik dan iets moet noemen dan is dat toch wel de serie ‘How I Met Your Mother’. Die heb ik nu voor de 13e keer uitgekeken. Het leuke eraan is dat je gewoon een aflevering op kan zetten en niet hoeft na te denken over wat er is gebeurd of gaat gebeuren. Soms kijk ik echt afleveringen achter elkaar en staat het als achtergrondgeluid op. Sandy Rivers is een van mijn favoriete personages! Ik kijk graag met chips en een dipsausje.” 

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?
Melle: “Om eerlijk te zijn: weinig. Als je me echt nodig hebt, kun je me wakker maken. Maar ik ben niet wakker te maken voor bijvoorbeeld eten. Ik ben wel eens wakker gebeld door een vriend. Hij stond op het station in Utrecht en wist niet meer hoe hij thuis moest komen. Toen ben ik meteen gegaan. Voor de mensen om me heen ben ik er graag! Ook midden in de nacht.” 

Wat is jouw favoriete moment van de werkdag?
Melle: “Ik hou er heel erg van om te beginnen en dan te zien dat er 30 profielen staan om gebeld te worden. Een lekker druk vooruitzicht dus! Ik hou wel van een drukke werkdag en ben niet van het rustig aan doen. Wanneer ik weinig te doen heb, ben ik ook chaotischer in mijn hoofd. Op het moment dat ik veel te doen heb, ben ik op de een of andere manier meer op mijn gemak. Ik moet er wel voor waken dat ik alles netjes afmaak.”

Wat zijn 3 dingen waar je niet zonder kan leven?
Melle: “Ik kan niet zonder sociaal contact! Ik ben erg gesteld op gezelligheid. Maar ik kan het ook erg waarderen als ik even een moment van rust heb en alleen ben. Ook kan ik niet zonder mijn familie en vriendin. Vooral mijn ouders. Daar heb ik een hele sterke band mee. Ik woon in een huis in de tuin van mijn ouders. Ze zwaaien me altijd uit als ik naar werk ga en staan ook te zwaaien als ik terugkom. Ik zie ze bijna elke dag en ga vaak langs. We bespreken dan de dag of ze vertellen wat zij hebben gedaan. Gezellig bijkletsen! We hebben een unieke band.” 

Wat is jouw geheime talent?
Melle: “Ik was vroeger een goede keeper, als ik het zelf mag zeggen. Maar nu ben ik goed in mensen lezen. Ik heb vaak binnen 10 minuten wel door wat ik aan je heb. Dit is soms natuurlijk ook een valkuil, je hebt direct een oordeel. Maar ik weet heel goed wanneer ik mensen moet los laten. Ik kom zelden in een situatie waarin een vriend mij teleur stelt. Je kunt goed aan mij zien wanneer ik mensen niet vertrouw of mag. Dat is soms nadelig want het staat op mijn voorhoofd geschreven. Mensen kunnen lezen is ook zeker een handig talent als intercedent! Ik heb mensen snel door als het niet klopt wat op hun CV staat.”

Welke alledaagse taak zou je het liefst wegtoveren?
Melle: “De was! Je moet er rekening mee houden met weggaan om hem daarna weer op te moeten hangen. Ik wil ook vaak iets aan wat nog in de wasmand ligt, dat is niet zo handig. Ik ben een warhoofd als het op de was doen aankomt. En ik heb vaak na het werk geen zin om na het koken de hele keuken nog schoon te maken en de vaatwasser in- en uit te laden.”

Wat zou jij veranderen als je de baas van de wereld was?
Melle: “Alle negativiteit wegtoveren! Er is zoveel negativiteit in de wereld. Ik merk ook vaak aan mezelf dat wanneer er veel negativiteit in het nieuws is, of bij mensen om me heen, dat ik me ook minder ga voelen. Je moet juist kijken naar waar je dankbaar voor moet zijn. Als hier een soort wet voor zou zijn, zou het allemaal een stukje positiever zijn. En daar ga ik goed op!”

Hoe zouden jouw vrienden je omschrijven in 3 woorden?
Melle: “Een serieus antwoord zou zijn: loyaal, behulpzaam en ‘direct’. En mijn jolige vrienden zouden zeggen knettergek, staat graag op de voorgrond en misschien ook een beetje flamboyant en ook gezellig! Ik heb meerdere kanten: serieus en gezellig. Maar behulpzaam ben ik altijd. Ik zou dat andersom ook zo willen.”

Wat zou je graag nog willen leren of bereiken?
Melle: “Zelf ben ik altijd in de weer met cijfers. Dus hoeveel zet je om? Hoeveel starters hebben we deze maand? Ik zou graag wat meer zelfvertrouwen willen hebben: dat hoe je week ook loopt, je blij bent met hoe je presteert. En dat dit dus niet afhangt van een plaatsing meer of minder. Gewoon het gevoel hebben van: ik doe het goed. Soms heb je er alles aan gedaan, terwijl het resultaat dan niet is wat je voor ogen had. Ik zou dit graag zowel privé als in werk willen bereiken. Gewoon lekker mijn ding doen en daar trots op zijn.”  
 

Recente artikelen

Blogs
Maak kennis met Melle! Deze jonge en enthousiaste intercedent is altijd...
30-08-2024
Blogs
Nieuwe Regels voor ZZP'ers in de Zorg in 2025: Is loondienst een beter idee?...
26-08-2024
Blogs
Luuk’s ‘eerste-grote-mensen-baan’ is intercedent zijn bij ForWork....
5-08-2024
ForWork gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.