Wie wij zijn

Wij zijn ForWork, een regionaal uitzendbureau opererend vanuit Eindhoven, Breda en Nijmegen. Zoek jij een baan binnen de zorg, logistiek, of office? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij gaan tot het uiterste om jou je droombaan te bezorgen.
Inloggen
Blogs

Werken als Logistiek Medewerker: Alles wat je moet weten!

Werken als logistiek medewerker is een dynamische en veelzijdige baan. Maar wat doet een logistiek medewerker nu precies en wat kun je verwachten van het salaris? In deze blogpost geven we een duidelijk beeld van deze belangrijke functie!

Wat doet een logistiek medewerker? 

Een logistiek- en of magazijnmedewerker speelt een cruciale rol in het magazijn. Hun taken variëren van het ontvangen van goederen tot het verzenden van bestellingen naar klanten. Maar er komt nog veel meer bij kijken. Dit zijn de belangrijkste taken:
1.    Orderpicken: Dit is het verzamelen van producten uit het magazijn die klanten besteld hebben. Het is belangrijk om nauwkeurig te werken, zodat de juiste producten worden verzonden.
2.    Hef- en reachtruck rijden: Een logistiek- of magazijnmedewerker gebruikt vaak een hef- of reachtruck om zware pallets te verplaatsen of om bij hoge stellingen te kunnen. Hiervoor heb je een certificaat nodig. Wist je dat je die bij ForWork gratis kan behalen? 
3.    Goederen ontvangen en controleren: Nieuwe goederen komen binnen en het is de taak van de logistiek medewerker om deze te controleren op kwaliteit en kwantiteit. 
4.    Voorraadbeheer: Het bijhouden van de voorraad is essentieel. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat producten op de juiste plek staan en dat er genoeg voorraad is. 
5.    Verpakken en verzenden: Bestellingen worden verpakt en klaargemaakt voor verzending. Hierdoor is het belangrijk dat alles goed beschermd is tijdens het transport. 
 

Wat verdient een logistiek medewerker?

Natuurlijk is het lekker om te weten wat jij gaat verdienen als logistiek medewerker! Het salaris van een logistiek medewerker kan sterk variëren. Over het algemeen ligt het uurloon vaak tussen de €14 en €16,50 per uur. Dit komt neer op een maandsalaris van €2300 tot €2800 per maand, afhankelijk van hoeveel uren jij maakt. In een magazijn wordt er vaak in ploegen gewerkt. Voor het werken in ploegen krijg je vaak een mooie toeslag, zoals een avond- of nachtdiensttoeslag. Deze toeslagen kunnen variëren van 10% tot 30% bovenop je normale uurloon, afhankelijk van het tijdstip en de werkgever.

Wat zijn de voor- en nadelen van werken als logistiek medewerker?

Voordelen
-    Afwisselend werk: Geen dag is hetzelfde in de logistiek.
-    Teamwerk: Je werkt samen met collega’s om de klus te klaren.
-    Fysiek bezig: Je blijft in beweging, wat goed is voor je gezondheid! 

Nadelen 
-    Fysiek zwaar: Veel tillen en lopen kan vermoeiend zijn. Maar hé, fit worden terwijl je werkt! 
-    Onregelmatige werktijden: Ploegendiensten kunnen invloed hebben op je privéleven, maar wel lekkere toeslagen! 
 

Bij ForWork hebben we een breed scala aan logistieke vacatures. Of je nu een allround magazijnmedewerker, specifiek wil orderpicken of een ervaren heftruckchauffeur bent, wij hebben de perfecte baan voor jou! Onze vacatures zijn beschikbaar in de regio’s Breda, Eindhoven en Nijmegen. De medewerkers van ForWork helpen jou graag aan een uitdagende en afwisselende baan in de logistiek. Denk jij nou: ‘Dit is iets voor mij!’ en heb jij gezonde motivatie om te gaan knallen? Klik hier en ontdek alle logistieke vacatures! 

Recente artikelen

Blogs
Werken als logistiek medewerker is een dynamische en veelzijdige baan. Maar...
23-10-2024
Blogs
Max, pionier van hub...
18-10-2024
Blogs
Maak kennis met Melle! Deze jonge en enthousiaste intercedent is altijd...
30-08-2024
ForWork gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.