Wie wij zijn

Wij zijn ForWork, een regionaal uitzendbureau opererend vanuit Eindhoven, Breda en Nijmegen. Zoek jij een baan binnen de zorg, logistiek, of office? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij gaan tot het uiterste om jou je droombaan te bezorgen.
Inloggen
Blogs

Nieuwe regels voor zzp'ers in de zorg

Nieuwe Regels voor ZZP'ers in de Zorg in 2025: Is loondienst een beter idee? Vanaf januari 2025 komen er nieuwe regels voor mensen die als zzp'er in de zorg werken. Dit kan het werk ingewikkelder maken en voor uitdagingen zorgen.



Misschien is het een goed moment om na te denken over een baan in loondienst. In deze blog leggen we uit wat er precies verandert en waarom werken als uitzendkracht via ForWork Uitzendbureau een slimme keuze kan zijn.

Meerdere Opdrachtgevers Nodig
Vanaf 1 juli 2025 mag je als zzp'er in de zorg niet meer dan 70% van je tijd voor één opdrachtgever werken. Dit betekent dat je voor verschillende opdrachtgevers moet werken om te laten zien dat je echt zelfstandig bent.
Wat betekent dit voor jou? Het kan lastig zijn om genoeg werk te vinden bij meerdere opdrachtgevers, wat voor onzekerheid kan zorgen. Als je kiest voor loondienst via ForWork Uitzendbureau, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je krijgt een vast salaris en je weet zeker dat je werk hebt.

Geen Helpende meer als zzp'er
Vanaf 2025 mag je als Helpende niet meer als zzp'er werken. De Belastingdienst vindt het werk van een Helpende niet zelfstandig genoeg.
Waarom loondienst een slimme keuze is: In loondienst kun je als Helpende blijven werken zonder je zorgen te maken over de regels. Je hebt een vast inkomen en hoeft niet steeds nieuwe opdrachten te zoeken. ForWork Uitzendbureau helpt je bij het vinden van een stabiele baan in de zorg.

Kwaliteit en Professionaliteit
Vanaf 2025 moet je als zzp'er in de zorg laten zien dat je net zo goed bent als iemand in loondienst. Dit kan betekenen dat je extra cursussen moet volgen of meer papieren moet regelen.
Waarom loondienst handig kan zijn: In loondienst krijg je vaak trainingen van je werkgever. ForWork Uitzendbureau regelt dit met de opdrachtgever waar jij aan de slag gaat, zodat je altijd goed voorbereid bent.

Moeilijkere Belastingregels
De regels voor belasting worden vanaf 2025 strenger voor zzp'ers in de zorg. Je moet extra goed opletten dat je alles netjes regelt.
Hoe loondienst het makkelijker maakt: In loondienst hoef je je geen zorgen te maken over belastingen. Dit wordt allemaal voor je geregeld. ForWork Uitzendbureau kan je helpen begrijpen waarom een vaste baan vaak makkelijker en voordeliger is.

Beperking van Werkuren
Vanaf 2025 mag je als zzp'er in de zorg niet langer dan 7 maanden voor dezelfde opdrachtgever werken en ook niet meer dan 28 uur per week.
Waarom loondienst een goed idee kan zijn: In loondienst heb je vaste werktijden en weet je precies wat je verdient. Je hoeft niet steeds op zoek naar nieuw werk. ForWork Uitzendbureau helpt je een stabiele en fijne baan te vinden.

Meer Hulp en Veiligheid
In loondienst krijg je vaak meer hulp van je werkgever, bijvoorbeeld over regels en veiligheid. Je staat er niet alleen voor en krijgt de steun die je nodig hebt.

Overweeg de Overstap met ForWork Uitzendbureau
De nieuwe regels in 2025 maken het werken als zzp'er in de zorg ingewikkelder. Een vaste baan kan je meer zekerheid en rust geven. Bij ForWork Uitzendbureau helpen we je om een goede keuze te maken. We zorgen ervoor dat je een passende baan hebt en je geen zorgen hoeft te maken over de nieuwe regels.

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact op met ForWork Uitzendbureau. We helpen je graag om de beste keuze te maken voor jouw toekomst in de zorg!

Recente artikelen

Blogs
Maak kennis met Melle! Deze jonge en enthousiaste intercedent is altijd...
30-08-2024
Blogs
Nieuwe Regels voor ZZP'ers in de Zorg in 2025: Is loondienst een beter idee?...
26-08-2024
Blogs
Luuk’s ‘eerste-grote-mensen-baan’ is intercedent zijn bij ForWork....
5-08-2024
ForWork gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.